Pagini

Acasa

Servicii

Despre noi

Oferte

Preturi

Contact

Detalii contact

Dentist Constanta 

DR. Georgeta Petrescu

Bd Tomis nr 98 

Cabinet stomatologic Constanta

tel: 0770 513 114

Website: www.dentistconstanta.com.ro

 

Ce este bruxismul?

  Bruxismul este o activitate parafunctionala a aparatului masticator datorata faptului ca muschii masticatori pot desfasura activitiati nefunctionale cum ar fi: inclestarea sau frecarea dintilor, muscarea obrazului sau a buzelor. Este bine de stiut ca aceste parafunctii se desfasoara inconstient ziua (bruxism diurn) sau noaptea (bruxism nocturn). Fie ca citim, scriem, conducem masina sau ridicam un obiect greu, se poate intampla sa ne inclestam sau frecam dintii, fara

a fi constienti ca acest lucru se intampla. Noaptea, evident, sansele de constientizare sunt cu atat mai reduse, mai ales in absenta unui observator extern.

Cel mai comun efect al bruxismului este abrazia dintilor. Daca lipsa de substanta este importanta, dintii devin sensibili sau chiar se pot declansa episoade dureroase care pot duce la indepartarea nervului de catre medicul dentist.

Bruxismul poate fi in anumite circumstante un factor important in declansarea unor afectiuni ale articulatiei temporo-mandibulare (ATM) cu simptomatologie subiectiva variata: oboseala musculara a muschilor masticatori (senzatia ca “nu ma relaxez niciodata la fata”), dureri de cap. In cazul efectului indelungat Bruxismul poate creea discomfort si afectiuni ale articulatiei temporo-mandibulare ATM cum ar fi: dureri articulare, blocaje articulare, sunete la deschiderea/ inchiderea gurii, tinitus, etc.

Tratamentul este personalizat in functie de afectiunile pacientului, in foarte multe cazuri se pot face tratamente care previn progresul uzurii dintilor dar si al articulatiei ATM. Dupa un controll specific  pentru muschii masticatori, structurilor anatomice masticatorii, articulatiei se poate stabili o diagnoza a acestora. Deasemenea diagnoza dicteaza si tratamentul care se aplica pacientului.

Bruxism

BRUXISM GUTIER DENTIST CONSTANTA. TRATAMENT STOMATOLOG. MEDIC. CLINICA. CABINET STOMATOLOGIC

Inapoi

PROGRAMEAZĂ O VIZITĂ

 

 

 

0770 513 114 

Bd Tomis nr 98

Bd. Tomis nr 98

tel: 0770 513 114

SERVICII STOMATOLOGICE

BRUXISM GUTIER DENTIST CONSTANTA. TRATAMENT STOMATOLOG. MEDIC. CLINICA. CABINET STOMATOLOGIC