Pagini

Acasa

Servicii

Despre noi

Oferte

Preturi

Contact

Detalii contact

Dentist Constanta 

DR. Georgeta Petrescu

Bd Tomis nr 98 

Cabinet stomatologic Constanta

tel: 0770 513 114

Website: www.dentistconstanta.com.ro

 

SERVICII STOMATOLOGICE

Lipsa unuia sau a mai multor dinți are un impact deosebit asupra calității vieții, afectând atât funcționalitatea și estetica zâmbetului, cât și sănătatea fizică și mentală.

Implantul dentar schimbă modul în care trăim: conceput ca structură de bază pentru a înlocui un dinte lipsă, care odată protezat cu coroana dentară definitivă arată, are aspectul și funcționează ca un dinte natural.

Dupa tratamentul cu implant dentar, pacientul isi recapata functia masticatorie si isi redobandeste armonia fetei si estetica zambetului.

PROGRAMEAZĂ O VIZITĂ

 

 

 

0770 513 114 

Bd Tomis nr 98

Bd. Tomis nr 98

tel: 0770 513 114

IMPLANT DENTAR. DENTIST CONSTANTA, IMPLANTOLOGIE, STOMATOLOGIE, CABINET STOMATOLOGIC

PRETUL UNUI IMPLANT DENTAR


Cat trebuie sa platesti ca sa-ti 
recapeti zambetul?

Ai intrat pe Google si ai inceput sa cauti “ implant dentar pret 2021 “ sau “ Cat costa un implant dentar in Constanta “ si ai dat de aceasta pagina. Daca esti in cautarea unei modalitati de a-ti recupera zambetul atunci ai ajuns unde trebuie.

Implant dentar pret in 2021 – Raspuns rapid

Vei gasi pe internet implanturi dentare de la 200 euro la 2000 euro. Nu toate sunt la fel indiferent de ce spun producatorii sau unii medici. Acestea se pot imparti in 3 categorii.

 

PREMIUM

MEDIUM

IEFTIN

DE LA 650EURO

          250-650EURO

SUB 250EURO


 

 

Implant dentar premium. De cele mai multe ori, pretul pentru un astfel de implant este de cel putin 650 de euro. Este normal ca un implant premium sa coste mai mult. Pretul reflecta calitatea materialului din care este relizat si anii de cercetare. Acest tip de implant este biocompatibil si rezista mai bine in timp. Medicii cu experienta si cei care ofera servicii stomatologice de top lucreaza cu branduri consacrate, precum Zimmer, Nobel sau Straumann.

Implantul dentar mediu costa in 2021 intre 250 si 650 euro. Aceste implanturi sunt de calitate buna si nu trebuie sa iti faci griji in privinta osteointegrarii lor. Perioada de studiu, in cazul acestora, este ceva mai scurta. Firma producatoare poate sa nu fie una de renume, dar sa aiba o buna reputatie si un raport excelent calitate – pret. Cu siguranta, daca medicul are experienta, iar tu respecti indicatiile post-procedura, nu vor aparea probleme.

Un implant dentar ieftin, in 2021, este considerat a fi cel sub 250 de euro. Acestea sunt implanturi cu origine NECUNOSCUTA care nu se incadreaza in standardele noastre de calitate. Pretul acestora variaza mult insa se pot gasi la preturi incepind de la 200 euro.

 

Primul risc al unui implant dentar de acest tip este ca procesul de osteointegrare sa nu se realizeze. Motivul este calitatea scazuta a materialelor, deseori lipsa studiilor sau teste de scurta durata, irelevante. Astfel, risti sa dai banii, iar in scurt timp sa descoperi ca organismul tau a respins implantul. Procedura va trebui reluata de la inceput, la costuri mai mari. In tot acest timp tu nu iti vei putea folosi dantura.

Orice produs sub 250 Euro in 2021, daca nu este o campanie de reduceri, trebuie analizat cu atentie in functie de criteriile de mai sus pentru a elimina riscul unui implant nereusit sau de slaba calitate!

La polul opus, orice implant dentar al carui pret depaseste 1.000 de euro anul acesta trebuie sa aiba o justificare buna. Vorbim aici despre implanturi premium, produse de companii de renume.

Inainte de a lua o decizie documentarea este esentiala. Nu orice lucru daca este cel mai scump este automat si cel mai bun.

Important de stiut! 

Medicul stomatolog in esenta nu vinde un implant dentar. Acesta vinde un serviciu medical motiv pentru care intrebarea ”Cat costa un implant dentar?” nu este tocmai corect intocmita. Mai corecta este abordarea ”Cat costa sa-mi pun un dinte?” sau daca vrem sa fim mai pomposi ”Care este pretul tratamentului cu implant dentar?”

Pe intreaga durata a articolului voi vorbi despre 2 sintagme:

  • Cat costa un implant dentar = adica cat costa operatia de inserare a implantului dentar impreuna cu implantul dentar

  • Cat costa tratamentul cu implant dentar = care o sa insemne cat costa de la un capat la altul sa ai un dinte sau o masea in gura.

  • In toate listele de preturi veti gasi pretul pentru un implant dentar si nu pretul pentru tratamentul cu implant dentar. Si este corect sa fie asa. Asa cum veti vedea, tratamentul cu implant dentar inseamna mai mult decat ”Cat costa un implant dentar?”

 

Implantul sau implanturile

BENEFICIILE IMPLANTULUI DENTAR

 

* Reduce atrofia osoasa si gingivala asociate cu pierderea dintilor;

* Reface posibilitatea de masticatie corecta;

* Imbunatateste functia fonatorie (vorbirea) si asigura suportul adecvat contururilor faciale;

* Asigura o ancorare ferma, sigura si confortabila pentru protezele dentare

Implanturile dentare sunt introduse in osul alveolar in urma unei interventii chirurgicaleNumarul total de implanturi necesar depinde de tipul de lucrare protetica ales precum si de numarul dintilor lipsa.


Implant dentar pret? Sau mai bine spus cat costa un tratament cu implant dentar?

”Cat costa un implant dentar?” este o intrebare adresata de catre pacienti atunci cand vorbim de inlocuirea unui dinte pierdut.

Pretul unei lucrari pe implanturi dentare depinde de mai multi factori printre care tipul implantului, operatia de implantare, tipul lucrarii pe implanturi, medicul care executa procedura, materialele folosite, eventualele operatii pregatitoare etc.

Un alt factor care influenteaza pretul lucrarilor pe implanturi il constituie situatia clinica a fiecarui pacient. Exista o multitudine de cazuri protetice care, la randul lor, au mai multe variante de restaurare.

Fiecare pacient este unic, iar solutiile propuse pot fi diferite de la caz la caz. Solutia terapeutica aleasa va depinde de posibilitatile financiare si doleantele fiecarui pacient fiind influentata si de alti factori.

Pretul unei lucrari pe implanturi nu se refera doar la pretul implanturilor propriu-zise. O lucrare pe implanturi necesita mai multe interventii, costul total obtinandu-se adunand pretul fiecarei interventii.

Iata care sunt factorii care influenteaza pretul final al unei restaurari pe implanturi dentare:

Cat costa tratamentul cu implant dentar? Cele 5 componente

Asa cu am mai tot mentionat anterior, reconstituirea unui dinte sau o masea pe implant dentar trebuie sa iei in calcul ca sunt mai multe costuri decat par la prima vedere.

1. Implantul dentar

Principalul element al tratamentului cu implant dentar este insusi implantul dentar. In general costul acestuia determina o mare parte a pretului unui implant dentar ca si tratament.

Implantul dentar este un dispozitiv medical si este reprezentat de surubul din titan care se insurubeaza in osul pacientului si peste care urmeaza sa fie atasate restul celorlalte componente.

Implantul dentar simuleaza radacina dintelui natural si reuseste sa o inlocuiasca cu succes.

2. Bontul de vindecare

Bontul de vindecare este componenta care se insurubeaza in implantul dentar dupa o perioada de aproximativ 3 luni si ajuta la formarea gingiei.

Gingia va forma in jurul bontului de vindecare un fel de garnitura care are rol atat estetic cat si de a opri bacteriile sa se infiltreze in zona implantului dentar introdus in os.

3. Bont de transfer

Important in etapa a 2-a a tratamentului cand incepem sa realizam lucrarile protetice definitive.

O componenta extrem de importanta in amprentarea implantului dentar este bontul de transfer.

Cu ajutorul acestuia si cu un material de amprenta de calitate buna se poate amprenta precis pozitia implantului in osul alveolar.

In felul acesta laboratorul dentar poate sa identifice corect pozitia implantului si sa decida ce bont protetica sa foloseasca. Tot aici se stabileste si angulatia bontului protetic.

4. Bontul protetic

O alta componenta care face parte din pretul total al unui implant dentar este bontul protetic. Aceasta componenta face legatura dintre implantul dentar si viitoarea coroana dentara.

Desi pretul bontului protetic nu este mare, intre 50-100 euro la majoritatea implanturilor dentare, acesta poate sa fie unul crescut in cazul unor implanturi dentare aplicate in zona frontala.

In anumite situati acesta poate sa nu existe atunci cand vorbim de implanturi dentare ” one piece” dintr-o singura bucata.

5. Coroana dentara 

Coroana dentara este dintele pe care-l vezi in gura. Ea poate fi aplicata atat pe un dinte natural cat si pe implant.

Pentru a raspunde in continuare la intrebarea ” Cat costa un implant dentar ? ” trebuie sa luam in calcul si coroana dentara chiar daca aceasta nu face parte propriu-zis din implantul dentar.

Desi este o componenta independenta, care se poate folosi si fara implant dentar, coroana dentara reprezinta dintele final pe care pacientul il vede.

Pretul variaza in limite destul de mari in functie de materialele folosite si tipul lucrarii ce urmeaza a fi confectionata.

Pret tratament cu implant dentar Dentist Constanta

Implant dentar+ 
Bont de vindecare+
Bont de transfer
Pret: 300 Euro

Bont Protetic+
Coroana dentara
Pret 250 Euro

Total 550 Euro